Armina

Mitt namn är Armina och jag är 28 år gammal och bor i Göteborg. På fritiden umgås jag med mina vänner, min familj och min kära fästman. Jag älskar att träffa nya människor och prova nya saker.

Visste du att
Jag är född i Bosnien och kom till Sverige när jag var fyra år gammal. Jag har fyra härliga syskon. Jag är en glad och positiv person. Och min osäkerhet i min hud döljer jag lätt med ett leende.

#MyPStory
Jag fick min psoriasis när jag var 13 år gammal, men mitt värsta skov kom i 20 års åldern, som håller i sig än idag. Min psoriasis har gjort att jag ibland begränsar mig i mitt val av kläder, mitt val av vad jag ska ”hitta” på en varm och solig dag. Eller dagar jag väljer att täcka sig helt och ha utsläppt hår för att dölja sina fläckar.

Genom Ung med Psoriasis har jag fått träffa massa nya underbara vänner, tack vare dem har jag blivit en starkare person, nu är jag inte ensam med att leva med den här sjukdomen.

 Jag är ambassadör för att jag inte vill att någon ska känna sig ensam en dag till! Tillsammans är vi starka. Jag önskar att jag under min uppväxt inte hade behövt känna att jag vara ensam. Jag vill finnas där och hjälpa så gott det går, jag hoppas att genom min berättelse ska kunna nå ut till andra ungdomar.

 

 

Snabba Fakta
Ålder: 28
Bostadsort: Göteborg
Sjukdom: Psoriasis & Psoriasisartrit
Följ mej:
Armina tipsar

Mitt bästa tips till hårbotten är Daivobet gel, det är olja som innehåller kortison och D-vitamin. Har man långt hår som jag har så brukar jag alltid be om hjälp, min mamma brukar alltid ställa upp och även mina underbara vänner. Oljan är lite svår att tvätta ur, innan tvätt brukar jag lägga i lite Yes diskmedel, låter stå 5-10 min och sen tvättar jag ur det med schampo. Till kroppen tipsar jag om varma långa bad, med babyolja och havssalt. Efter badet kan man smörja in sig rikligt med mjukgörande eller Daviobet salva, eller den nya sprejen Enstilar, som har en kylande effekt.