Kevin

Jag heter Kevin Karlsson och är 23 år gammal. Född och uppväxt på västkusten (bästkusten) i staden Halmstad. För tillfället är jag fast anställd som mejeriarbetare på Arla Foods. Jag älskar att umgås med vänner, spela musik & sjunga, djur, sällskapsspel och att träna.

#MyPStory
Jag fick min psoriasis ifrån halsfluss när jag var 21 år. Efter att i 1-2 månader studsat mellan flera perioder av halsfluss ( streptokocker) började små prickar träda fram på min kropp. Över ett telefon samtal sa min läkare att det var penicillin-allergi och jag fick byta läkemedel. Jag blev frisk från halsflussen men prickarna var kvar. I hopp om att tiden skulle göra att prickarna försvann blev det lite värre och till slut gick jag till en vårdcentral. Där konstaterades det att jag hade psoriasis. Läkaren var väldigt kort mot mig och bad mig ”googla” sjukdomen. Blev utskriven kortison tabletter vilket fungerade extremt bra tills den dagen jag slutade ta de. Psoriasisen blev tusen gånger värre och nu såg jag ut som en rosa leopard. Jag gick i botten och mådde skit. Jag ville inte visa mig för någon och jag hade en väldigt jobbig depression. Många tankar gick i huvudet och jag kan säga att det antagligen var första gången i mitt liv jag ens funderat på om jag velat fortsätta leva. Tur är så fanns familj, vänner och arbetskollegor där för mig, och jag insåg också väldigt snabbt att jag inte är en person som bara ger upp sådär. Det blev bättre med tiden, jag lärde känna nya människor med samma sjukdom och jag fann att det fanns behandlingar som gjorde livet bättre för mig.

Spola fram två år senare.
Jag är nu 23 år gammal. Psoriasisen är en del av mig nu och jag skäms varken över den eller ser på mig själv som annorlunda. Vi har alltid våra bra och dåliga dagar men med all hjälp, allt stöd och alla otroligt fina människor som varit där för mig, mår jag tipp topp igen.

Jag är ambassadör för att..
När jag mådde som värst och vad jag fick gå igenom då, vill jag aldrig att någon annan ska behöva göra. Jag är ambassadör för att stötta dem som känner sig som jag gjorde i början.

Visste du att…
Jag har bott i Australien.

Snabba Fakta
Ålder: 23
Bostadsort: Halmstad
Sjukdom: Psoriasis
Följ mej:
@Kevin_karlsson
Kevin tipsar

Träning och Skratt förgyller livet. Det är också ett av det bästa motmedlen för psoriasisen.