Noomi

Jag heter Noomi och är 26 år och är bosatt i Knivsta, utanför Stockholm. Min familj går före allt annat så spenderar mycket tid med dem och mina vänner som jag också ser som min familj.

Om mig
Jag jobbar som som sales supervisor i taxfreebutikerna på Arlanda.

Visste du att:
Jag älskar dans. Jag har dansat i många år i mitt liv. Jag gick dansutbildningen på gymnasiet i Kungsholmen där jag fick lära mig balett, jazz, modern, street och till och med step! Idag dansar jag tyvärr inte längre då jag är värre i artriten och finner inte riktigt tiden.

#MyPStory
Att som 12-13 åring få en sjukdom som psoriasis påverkar ditt liv, det kan jag inte förneka.
Att jag idag säger att jag inte vill leva utan den trodde jag aldrig att jag skulle säga.Som tonåring vill du inte ha ännu en sak som påverkar ditt liv, eller framförallt utseende. Att få prickar på 80% av kroppen är inget du önskar inför ett skolfoto. Att behöva gå upp 1-2 timmar tidigare 2-3 gånger i veckan är absolut inget du önskar i den åldern. Att behöva lägga ner all tid, energi, ork och den lilla självkänsla du faktiskt byggt upp på att ta hand om några fläckar är ingenting du vill i någon ålder.

Utmattad i både kropp och själ
Att som 22 åring knappt kunna ta sig ur sängen på morgonen för att kroppen skriker av smärta, är nog inget någon annan kan sätta sig in i. Att ständigt känna sig totalt utmattad i både kropp och själ, är inte ens något jag önskar min värsta fiende.

Men trots allt har jag tagit mig igenom åren. Jag tar mig igenom varje dag, och jag är stolt över min sjukdom. För genom min sjukdom har jag funnit en enorm styrka, fått ett starkare självförtroende och ökat min empati. För genom min sjukdom har jag fått en till familj.

Att jag fått äran att åka med på så många klimatvårdsresor som jag gjort, är varför jag ser som jag gör på min sjukdom idag. Det var på klimatvården jag växte och blev trygg i sjukdomen. Det var även på klimatvården jag träffade några av mina bästa vänner, min andra familj. Familjen som vet hur jag mår och hur det känns, familjen som jag kan prata om allt med.

Jag är ambassadör för att
Jag vill vara det föredömet jag behövde när jag var yngre. Jag vill hjälpa andra att komma till den insikten som jag har kommit till med sjukdomen. Jag vill hjälpa andra utnyttja sjukdomen såsom jag försöker göra dagligen.

Snabba Fakta
Ålder: 26
Bostadsort: Knivsta
Sjukdom: Psoriasis & Psoriasisartrit
Följ mej:
@Noomilin
Noomi tipsar

Använd inte för kakigt smink, alltså inte för "tjock" foundation eller concealer. Ta gärna en lättare produkt som inte fastnar lika lätt i psoriasis fläcken. Jag föredrar en lättare foundation och sedan ett matt puder på, detta är ju helt enligt egen smak. Men se till att hitta en produkt som funkar för just dig!