Oscar

Jag heter Oscar, är 22 år gammal. Nu i vår tog jag mitt pick och pack för att flytta upp till nord Norge för att jobba som receptionschef på Thon Hotel Kautokeino.

Visste du att jag är utbildad mode- och skodesigner, flyttade till Paris som 20 åring, jobbade som trend researcher och har även bott på internatskola utanför Stockholm. Jag har även en tvillingbror.

#MyPStory
Jag har gått på utredning sedan jag fyllde 20 år, och fick min diagnos nu i vår. Den kom inte direkt som en chock eftersom min tvillingbror och mamma har psoriasis samt psoriasisartrit. Så jag har suttit med i förbudsstyrelsen för Ung med psoriasis sedan jag var 15 år på olika positioner och representerat Sverige för Ung med Psoriasis på en konferens i Kroatien samt flera aktiviteter i Norge.

Jag är ambassadör för att öka kunskapen och att visa att man inte behöver ha sjukdomen för att engagera sig. Nu har jag den i alla fall, men jag har som sagt varit aktiv i förbundet sedan jag var 12 och har lärt mig så mycket om det innan jag fick sjukdomen själv.

 

 

Snabba Fakta
Ålder: 22
Bostadsort: Arvika
Sjukdom: Psoriasis
Följ mej:
@Oscarnilsson1994 Snapchat: Oscarn1994 Blogg: Oscarnilsson.devote.se
Oscar tipsar

Våga ta risker i livet. Vet att det låter som värdens kliché men jag har alltid varit lite blyg och tillbakadragen, men vågade ändå flytta till Stockholm som 15 åring, sen 4 år senare flytta till Paris, sedan hem igen, och nu vidare. Har alltid varit lika jobbigt att flytta men har växt så mycket som person, har träffat så mycket nya vänner och fått så bra möjligheter med jobb.