VÄLKOMMEN TILL ÅRETS psoKIDZ

Vår mest efterfrågade verksamhet är äntligen tillbaka. JISSES vad vi har längtat efter att få gå ut med information om årets psoKIDZ. 

 

Vad är psoKIDZ?

Efter många år av möten med andra unga vuxna med psoriasis och psoriasisartrit insåg vi att majoriteten av unga vuxna som lider av psoriasis alltid tog upp samma påstående: “hade jag träffat andra med samma sjukdom när jag var barn hade jag inte känt mig så ensam och utanför under min skoltid och uppväxt, vilket är den viktigaste tiden i livet.”

Detta påståendet kom att bli anledningen till att psoKIDZ skapades. PsoKIDZ är den absolut viktigaste verksamheten som Ung med psoriasis genomför då vi tror på att den kan förändra liv och framförallt stötta barns psykiska hälsa.

 

Syftet med psoKIDZ är skapa tillfällen för barnen att träffa andra med sjukdomen, dela erfarenheter, känna gemenskap, tillhörighet och kärlek. PsoKIDZ syftar även till att anhöriga ska få träffa andra i samma situation och med hjälp av föreläsningar och diskussioner skapa de bästa förutsättningarna för att vara ett bra stöd för sitt barn.

 

psoKIDZs mål:

Barn

– Varje barn ska känna gemenskap, tillhörighet och kärlek.

– Förebygga psykisk ohälsa. 

– Möjlighet till att uttrycka sina känslor om psykisk hälsa på ett kreativt sätt. 

– Möjlighet att hitta förebilder.

– Information om sjukdomen och behandlingen ska anpassas på ett sätt som gör det enklare för barnen att känna delaktighet i sin vård och behandling.


Anhörig

– Kunskapsökning om sjukdomen, behandlingar och följdsjukdomar.

– Anhöriga ska ges möjlighet att utvärdera och utveckla sitt stöd/föräldraskap i ett tryggt forum.

– Skapa forum där anhöriga kan prata med varandra om utmaningar, tips och råd.

– Anhöriga ges möjlighet att finna stöd och få råd hos ledare, personal och andra anhöriga.

Årets psoKIDZ

Årets psoKIDZ kommer genomföras den 6-8 oktober på Tollare folkhögskola som ligger i en vacker herrgårdsmiljö på Värmdö i Nacka kommun – en mil öster om Stockholm City.

 

 

PsoKIDZ riktar sig till de barn som är mellan 6-13 år gamla och för att få följa med krävs det även att man är medlem hos Ung med psoriasis. Det går att bli medlem kostnadsfritt på vår hemsida.

 

PsoKIDZ kostar 200 kr för ett barn med en anhörig. I kostnaden ingår samtliga resor, kost och logi. 

 

 

Helgen är fylld med tävlingar och olika lekar. Vi kommer även testa på spännande behandlingar och ha ett stort disco. 

Hur går anmälan till?

Anmälan sker i formuläret nedan. Observera att endast en anhörig till barnet får följa med. Efter att anmälan genomförts kommer ni få ett bekräftelsemail efter ca 1-3 dagar med mer information. Se därför till att din angiva e-postadress stämmer. 

Vi erbjuder 30 stycken platser (15 stycken barn och 15 stycken anhöriga).

 

Sista anmälningsdagen för psoKIDZ (om platserna ej är fullsatta) är 22 september 2023.