Eleonora

Mitt namn är Eleonora Rosell. Jag är 22 år gammal, bor och studerar till sjuksköterska i Växjö och har ett stort intresse för träning, resor och mat. Jag är en glad, positiv och utåtriktad tjej som trivs med livet. Jag är otroligt stolt över mig själv och i min sjukdom, den har fått mig att växa som människa och har gett mig ett stort engagemang för ung med psoriasis.

Visste du att…
Jag är en jäkel på att åka longboard

MyPStory
Jag fick min psoriasis i november 2017 under tiden som jag bodde i Australien. Jag fick det efter attha varit sjuk i halsfluss och blev diagnostiserad direkt på vårdcentralen. När läkaren berättade att jag hade psoriasis trodde jag att hon skojade. Jag? Psoriasis? Neeej…! Det föds man väl med? Jag hade ingen aning, fick ingen information och kände mig väldigt ensam. Så fort jag kom hem till Sverige tog jag kontakt med vården. Jag fick, till skillnad från många andra väldigt snabb och bra hjälp av sjukvården i Sverige.

Jag har stor erfarenhet av att må dåligt i min psoriasis. I perioder har jag inte känt mig bekväm att klä mig hur jag vill, inte känt ork och lust att träffa mina vänner och mått dåligt över hur mi spegelbild varit. Jag har kämpat otroligt mycket med min självbild och har blivit hjälpt av den fantastiska support jag fått av min familj och mina vänner i att hitta tillbaka till mig själv.

Jag är ambassadör för att jag vill inspirera andra att vara öppna med sin psoriasis. Jag har varit det från dag ett och har fått otroligt mycket positivt respons från alla jag valt att berätta det för.

Snabba Fakta
Ålder: 22
Bostadsort: Växjö
Sjukdom: Psoriasis
Följ mej:
@eleonorarosell
Eleonora tipsar

Min psoriasis är som värst när det är kallt ute och luften är torr. Jag blir inte bara torr på mina psoriasisutslag utan även på resten av kroppen. Mitt bästa tips är att använda tex apotekets duscholja istället för vanlig duschkräm, vilket ofta kan vara uttorkande.