Lina

Jag heter Lina, är 24 år och utbildar mig till lärare och under tiden arbetar jag inom hemtjänsten i Norrköpings kommun. På fritiden umgås jag med mina vänner, familjen samt försöker träna och leka så mycket jag kan med  min hund Noblessa.

Visste du att…
jag är född och uppvuxen i Östra Göinge som ligger i nordöstra skåne och flyttade 2016 till Finspång för att studera.

#MyPstory
När jag var 19 år fick jag min psoriasis på grund av en stor kris i mitt liv. Jag är den tredje i min familj som har psoriasis, några år tidigare fick mamma psoriasis och det var första gången jag kom i kontakt med vad psoriasis är. Jag har psoriasis på armbågarna, hårbotten, några små i ansiktet samt på benen och  jag har även psoriasis invärtes i min högra arm.

När jag hade fått psoriasis skämdes jag för hur jag såg ut och gömde min psoriasis under mina kläder, därav påverkade mitt klädval väldigt mycket. Jag kände mig annorlunda  jämfört med andra som inte har psoriasis och har fått många negativa kommentarer kring min psoriasis som gjorde att jag försökte gömma det ännu mer. På höstarna går jag oftast in en lite mindre depression då det blir mörkare och kallare samt att min psoriasis börjar värka mer och där jag blir ännu tröttare än vanligt. Idag är jag stolt över min psoriasis  och visar gärna  upp den för utan min psoriasis hade jag inte varit den personen som jag är idag.

Jag är ambassadör för att
Jag vill vara mer engagerad och få vara med och göra skillnad, jag vill att människor skall få reda på vad psoriasis är, jag vill även att de med psoriasis skall få lära sig mer kring sin sjukdom, få tips, information, inspiration om vad de kan göra för att deras vardag skall bli lättare samt att vi med psoriasis  får en starkare gemenskap på grund av psoriasisen och att tillsammans är vi starka och kan klara allt.

Jag tycker att det är extra viktigt att vården får mer information kring psoriasis och hur de skall bemöta och behandla oss med psoriasis.

Snabba Fakta
Ålder: 24
Bostadsort: Finspång
Sjukdom: Psoriasis
Följ mej:
@linahuber
Lina tipsar

Att varje morgon och kväll smörja in sig med en lotion ifrån rituals som får huden att återfukta sig in på djupet, samt att varje gång du tvättar håret att du tvättar det två gånger för då får håret mer volym så att håret inte ligger och irreterar på psoriasisen.