Filippa

Jag heter Filippa och är en 20-årig tjej från Laholm. Jag älskar smink, mode och skönhet och fotografi är ett stort intresse. Just nu läser jag engelska på högskolan i Halmstad. När jag är ledig gillar jag att umgås med vänner, fotografera, träna och blogga.

Visste du att jag älskar att resa? Jag bodde som utbytesstudent i Italien under gymnasiet och jag älskar också språk. Jag började lära mig spanska i skolan redan när jag var 10 år gammal och jag hade gärna lärt mig många språk flytande!

#MyPStory
Jag fick psoriasis när jag var 8 år och sjukdomen har haft en stor inverkan på mitt liv. Jag har varit mobbad och retat i skolan under många år på grund av min sjukdom och det har inte varit en enkel resa. När jag började gymnasiet så bestämde jag mig för att berätta om min psoriasis för min nya klass. Det var något av det mest nervösa jag gjort i hela mitt liv,men responsen jag fick från mina nya klasskompisar var fantastisk. När jag började prata öppet om min psoriasis så blev allt mycket enklare, för helt plötsligt visste mina vänner vad det var för något och de visste att det inte var något farligt.

Jag var 15 år när jag, genom Ung med psoriasis, fick möjligheten att träffa andra som var precis som jag och då förändrades mycket. Jag åkte på min första klimatvårdsresa 2011 där jag träffade massa ungdomar i samma sits som jag själv och jag blev som en helt ny person och fick dessutom vänner för livet.Eftersom jag har gått igenom så mycket på grund av min sjukdom så har jag blivit väldigt stark. I dag begränsar min psoriasis inte alls min vardag på samma sätt som tidigare. Jag försöker verkligen leva utan att låta min psoriasis hindra mig från att göra det jag vill.

Den största utmaningen har nog varit att acceptera att jag kommer leva med sjukdomen i hela mitt liv. Det kommer alltid komma bättre och sämre stunder, men det gäller att bortse från utslagen och leva sitt liv till fullo. Utslagen kommer ändå alltid finnas där så det gäller att försöka acceptera sin sjukdom för vad den är och inte slösa bort sina bästa år i livet på grund av den. Man har bara ett liv, så man ska leva till fullo, oavsett om man har lite utslag på kroppen eller inte.

Jag är ambassadör för att:
Jag mådde dåligt i många år och kände mig ensam och utanför och för mig var det såvärdefullt att få träffa andra som var precis som jag. Kan jag, genom att dela med mig av min berättelse, vara ett stöd för någon annan ung person som har psoriasis, så är det värt allt.

Snabba Fakta
Ålder: 20
Bostadsort: Laholm
Sjukdom: Psoriasis
Följ mej:
@Filippasoderstrom, www.filippasoderstrom.se, Youtube: Filippa söderström
Filippa tipsar

Mitt bästa tips är att ta ett bad med mandelolja i. När det är vinter ute och huden är supertorr så är ett oljebad det bästa för min psoriasis!